Lärare Lägerprogram Inkvartering Anmälning Musikdagar Kontakt

Nästa Hangö Musikläger ordnas
10–15.7.2016 (Anmälning öppnad!)


Musikläger 2014

13.-18.7.2014 ordnas Hangö musikläger för femte gången.

Till lägerprogrammet hör både enskilda lektioner och samspelslektioner. Vi har ingen undre åldersgräns på lägret och elever på alla nivåer är välkomna. Vi tar i beaktande allas ålder och förmåga och alla instrumentalister får aktivt delta i samspelet. Elever under 12 år som övernattar på lägret ombeds komma till lägret med en förälder. Lägret är tvåspråkigt. Vid behov undervisar vi också på engelska.

Lägerbroschyr 2014 i pdf-form

Lägeraffish 2014 i pdf-form


Inspirerande musikundervisning berikar

På lägret ges enskild undervisning i piano-, violin-, cello-, gitarr- och flöjtspel och sång. Elever som spelar andra instrument än dessa kan också komma till lägret och deltar då enbart i samspelet. Till musiklägrets program hör enskilda lektioner varje dag (5 x 45min), samspelslektioner varannan dag, fritidsprogram samt inträde till Hangö Musikdagarnas konserter (till under 30-åriga lägerdeltagande). Det bildas en passlig mängd samspelsgrupper genom att ta i beaktande instrumenta-listernas ålder, nivå och möjliga önskemål. Det ordnas också samspel åt elever som inte ännu kan läsa noter. I samspelsgrupperna lär vi eleverna kända och mer okända stycken, olika övningar som utvecklar grundtekniken och ger alla möjligheten att göra sitt bästa var och en på sin egen nivå. Alla som vill har en möjlighet att uppträda.

Förutom undervisningen ordnar vi också fritidsprogram på lägret. Det kommer att finnas en övervakare på lägret som deltar i ordnandet av lägrets fritidsprogram. Lägerdeltagarna har också fritt inträde till Hangö Musikdagars fem konserter, så många fina upplevelser står till buds!

Musiklägrets undervisning och inkvartering sker i Hangö församlingarnas och i Hangö stads utrymmen. Till helpensionen ingår morgonmål, frukost, lunch, middag och kvällsmål.

Till kursavgiften ingår enskild undervisning 5x45min, kammarmusikundervisning (eller samspel för barnen) 3x45min, fritidsprogram och konsertbiljetter till Hangö Musikdagars konserter.

Sommaren i Hangö är som bäst i juli då det också finns rikligt med fritidssysselsättningar att välja emellan – såvida det blir tid över från lägrets program. Det finns sammanlagt 30km badstränder i Hangö och bl.a. tennis och beach futis är sportgrenar som hör till sommaren i Hangö.